Makanan palsu dari China
13.3.12 • 3:38 PM • 1 comments
assalamualaikum n hello korang 
tgh bw tadi,
teringat lak nak usha2 gempak.org
korang penah dtg sini? ada yg penah ada yg x kan???

owkeyh,kiranya site ni site hiburan...
mcm2 korang boley dapat.
best lha gak, jgg lupa sign up member *promote,ngeh3*

di bawah info bout fake foods dari China,
xtawlha nape ngan dyorang ni...



MADU TIRUAN

-terhasil dpd campuran air gula,manisan malt,sirap jagung,beras,jaggery *ehem,sejenis gula yg x bertapis*,pemanis barley malt or ather bhn tambahan dgn cket je madu.dipasrkan meluas melalui india ke U.S.




KACANG WALNUT PALSU

-kcg walnut ori dyorang buang n then ganti dgn KONKRIT,sekali lagi diulang,KONKRIT yang dibalut kertas dan dimasukkan dlm kulit walnut ori n digam.





DAGING LEMBU FAKE

-daripada campuran daging ayam dan BABI yg diperap 90 min dgn sedikit daging lembu gred tinggi.Bhn perap yg digunakan boley meracun organ dalaman manusia dan boleh membawa penyakit kanser.



BERAS FAKE

-Pihaak berkuasa singapura melaporkan terdapat beras tiruan dpd PLASTIK RESIN DAN KENTANG/KELEDEK . even nampak ori,tapi bila masak ia kelihatan kenyal dan keras,'MAKAN 3 MANGKUK BERAS PALSU NI JUZ LIKE MAKAN SATU BEG PLASTIK"



TELUR FAKE

-terdiri dpd BHN KIMIA,ASID ALGANIC,KALIUM,KALSIUM KLORIDA,GELATIN,PARAFIN,PEWARNA TIRUAN DAN AIR.direbus dlm air kencing kanak2 lelaki bagi mendapatkan warna dan kulit telur dpd kapur.memakan telur palsu c=secara berterusan dpt m'hilangkan memori dan demensia.




BAN TIRUAN

-beebrapa kedai runcit dituduh m'hantar semula ban yg expired kpd pembuat,Shanghai Shenglu Food Company,ban basi ni direcycled semula dgn cara memasukkanya ke dlm tepung ,air,pewarna makanan kuning yg HARAM sdan pemanis tiruanmthen,ban dipaket semula dan sedia masuk ke dlm mulut pembeli yg kene troll dgn kedai....


-hurmmm,
bwh ni ada 2 comment users yg sempat aku printscreen *10 pun sempat,ngeh3*


klik gambar untuk tumbesaran yg sihat


OLDNEW
This owner ♥
Thank for coming


Welcome


Salam bloggers ^,^ meet me Nisa Azwani,16 y/o,Smk Muadzam Shah,feel free ya to navigate with me,jangan malu,jangan segan,jangan takut,saya tak makan orang ^,^
Mood : happy ^_^
Status : hidup biar kalerful :p
leave ur footprint kay?

Chating here ♥
Leave your footprint here

Put your cbox

Awesome people ♥
Thank for following me

Credits ♥
Don't ever remove the credit

Basecode:Masterly Elmo
Template:Izyanyancinnamon
Other help:B L O G S K I N
Best View:Google Mozilla
Owner blog: Your Name

Remember!!dont remove this section!!